Home » Bdsm en de controle opgeven

Bdsm en de controle opgeven

bdsm en controle opgeven

Naast de verhalen die ik schrijf, wil ik af en toe ook een persoonlijke blog schrijven. Deze zullen over uiteenlopende onderwerpen gaan. Vandaag wil ik het hebben over hoe het voor mij is ‘bdsm en de controle opgeven’.

50 shades of grey, het moment dat bdsm beter bespreekbaar werd in onze maatschappij. Opeens kwamen er boeken met bdsm in de boekhandels te liggen. Je hoefde niet meer naar seksverhalen sites of Engelse boeken te lezen. Mensen durfden ervoor uit te komen dat ze stiekem wel een kinky kant hadden. Zelf heb ik veel erotische romans gelezen, die ik nog steeds lees. Variërende van alleen een dominante man tot en met verhalen waar ze echte bdsm speelsessies hebben in clubs of waar het een levensstijl is. Het is in de boeken altijd heel duidelijk dat de vrouw de controle opgeeft en dat de man dominant is.

Controle in het dagelijkse leven

In het dagelijkse leven wil ik altijd en overal de controle over hebben. Ik weet graag alles van tevoren en het liefst laat ik niks aan het toeval over. Ik doe graag mijn eigen ding en bepaal graag zelf hoe en wat. Of ik wil graag weten waarom ik iets moet doen. Jup, heel vermoeiend soms. Toch vind ik sub zijn leuk. Ik wil de controle opgeven in de slaapkamer en daar kan ik het ook. Dan is het fijn dat een ander bepaalt wat ik moet doen en dat ik een keer niet hoef na te denken, het los kan laten. Gaat het spel verder dan de slaapkamer, dan heb ik er moeite mee. In mijn hoofd werkt het vooral in de slaapkamer als ik de letterlijke connectie voel. Dat het op een zelfgekozen moment is dat ik de controle opgeef. Als er een opdracht wordt gegeven buiten de slaapkamer is het onverwachts en heb ik totaal geen controle over de situatie. Het is hoe iemand zei ‘jij hebt graag de controle over de controle opgeven.’

Mijn Dom vertrouwen

Ondanks dat ik het fijn vind om de controle op te geven als we in de slaapkamer zijn, moet ik ook leren om het buiten de slaapkamer te kunnen. Ik moet ook dan leren vertrouwen op mijn Dom en op een niet zelfgekozen moment de controle opgeven. Daarin heb ik nog wel wat te leren. Gelukkig wordt er ook niet verwacht dat het in één keer perfect gaat.

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?