Home » Mijn begrippenlijst

Mijn begrippenlijst

Disclaimer: een goede definitie van een begrip geven is lastig, omdat het voor iedereen anders is. De definities die hieronder staan zijn de betekenissen die voor mij gelden. Een ander persoon heeft misschien weer een net iets andere definitie.

Er staan momenteel 19 begrippen in deze lijst
B

Bondage

De Dominant beperkt de bewegingsvrijheid van de sub. Dit kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld met touwen, handboeien of bondagetape.


C

consensual non-consent (cnc)
De sub geeft consent (toestemming) aan de Dominant om ook dingen te doen die hij/zij niet wil of niet op dat moment. De Dominant kan de sub dus dwingen om het wel te doen of te ondergaan.
Quote: "I like it even when I don't like it. I want it even when I don’t want it."

Consent
De Dom en de sub zijn beide akkoord met het verrichten of ondergaan van een bepaalde seksuele handeling.

D

D/s relatie
De relatie tussen een Dominant en een sub

Discipline

Het toepassen van straf als een opdracht niet naar behoren wordt uitgevoerd of als er een regel wordt overtreden. Discipline is erop gericht om de sub naar de wensen van de Dominant te laten gedragen.


Dominant
Een mannelijke Dominant. Hij is degene die bepaalt hoe het spel verloopt en waar de sub naar moet luisteren.

Dominatrix (Domme)
Een vrouwelijke Dominant. De sub moet naar haar luisteren en zij bepaalt hoe het spel verloopt.

E

Edgen
Bij edgen breng je jezelf (of een ander) naar het randje van een orgasme en als je bijna komt stop je. Dit herhaal je een aantal keren waardoor je orgasme uiteindelijk intenser zal zijn.

F

Funishment
Is vaak een speelse straf die voor zowel de Dom als de sub leuk kan zijn. Het is een gespeelde straf.

H

Harde grens
Iets wat de sub absoluut niet wil en waar ook niet over te onderhandelen valt

P

Punishment
Is een straf voor de sub. In tegenstelling tot een funishment is het iets wat de sub niet leuk vindt. Het wordt opgelegd als de sub een fout maakt, ongehoorzaam is of een regel heeft overtreden.

R

Rigger
Het is de persoon die de kunst van touwbondage beoefent.

Rope bunny of rope bottom
Degene die wordt vastgebonden door de rigger.

S

Sadisme
Plezier beleven aan het opzettelijk pijn doen van iemand anders

Shibari
Het is een Japanse vorm van bondage die met touwen wordt uitgeoefend. Iemand wordt op een kunstzinnige en erotische manier vastgebonden.

Stopwoord

Een woord dat de sub kan gebruiken als het hem/haar te veel wordt. Wordt dit woord gebruikt, dan stopt het hele spel. Het stopwoord is in de BDSM-wereld heilig.


Sublijst
Lijst waarin veel aspecten van BDSM staan opgeschreven. In sommige lijsten kan de sub de onderdelen een cijfer geven. Het geeft bijvoorbeeld aan of iets een harde grens is, iets wat je heel leuk vindt en altijd wil doen? Vind je het leuk om te doen? Geen ervaring maar wel benieuwd ernaar? Is het een zachte grens? Of is het een aspect wat geen enkele betekenis voor je heeft? Dit kan de Dom een beeld geven. Het vervangt echter niet het gesprek over harde en zachte grenzen met je Dom.

submissive (sub)
Hij/zij is degene die de Dom of Domme moet gehoorzamen. Het is de onderdanige partij.

Z

Zachte grens
Iets wat de sub misschien ooit wel wil, maar bijvoorbeeld nog eng vindt. Er is interesse in, maar het moet voorzichtig worden aangepakt. Of het is iets wat de sub zelf niet aanspreekt, maar het wel voor haar Dom wil doen. Hoe iemand een zachte grens ziet, kan verschillend zijn.


Voeg een begrip toe
%d bloggers liken dit:

Zoek je iets?