Home » Ik heb last van een mentale subdrop

Ik heb last van een mentale subdrop

Ik heb een mentale subdrop

Ik heb last van een mentale subdrop, voordat ik verder ga, zal ik eerst even uitleggen wat dat is.
Met een subdrop worden de ‘na-effecten’ van een spel bedoeld. Je hebt twee verschillende soorten subdrops: de fysieke en de mentale subdrop.
Zelf heb ik alleen last van de mentale subdrop, en die zal ik hier dan ook alleen toelichten. Ik heb ervoor gekozen om ook iets minder leuks te delen. Mijn zoektocht in de bdsm wereld, is niet alleen maar leuk en spannend. Er zijn ook nadelen of minder leuke dingen.

Wat is een mentale subdrop?

Een mentale subdrop kan zich bij iedereen anders uiten. Als sub kun je bijvoorbeeld schuldgevoelens, angst, depressie, irritatie of melancholie ervaren. Je kan direct last krijgen, een paar uur later en soms wel een paar dagen later.
Het kan ook voorkomen dat je tegelijkertijd last hebt van een fysieke subdrop. Tijdens een spel heb je vaak een zorgeloos en vrij gevoel, je kan dingen loslaten waardoor je minder stress en zorgen hebt en eigenlijk ervaar je allemaal positieve gevoelens.
Ben je klaar met spelen? Dan verdwijnt dat fijne gevoel weer heel snel. De positieve en fijne gevoelens kunnen worden vervangen door negatieve emoties. Bij het spel komt endorfine en andere hormonen zoals oxytocine en adrenaline vrij, je ervaart een emotionele high. Na het spel verdwijnen deze stofjes zo snel dat je lichaam tijd nodig heeft om ze weer in balans te krijgen. Hoe lang je nodig hebt om te herstellen verschilt per persoon. Sommige hebben een aantal uren nodig en andere hebben soms enkele dagen of weken nodig. Het is heel belangrijk om goede aftercare te krijgen van je Dominant.

Hoe uit een mentale subdrop zich bij mij?

Eerst wist ik niet dat ik last van een subdrop had, ik kende het niet. Na elk spel voelde ik me rot, kon ik soms zomaar gaan huilen en ik wist niet wat ik mezelf aan moest. Mijn gevoelens kon ik niet thuisbrengen of omschrijven. In begin dacht ik, heeft het met gevoelens voor mijn speelpartner te maken? Heeft het te maken met het feit dat ik bdsm nog niet volledig heb geaccepteerd? Het was gewoon een heel naar gevoel, wat je doet denken aan een depressie Heel vervelend, als je geen oorzaak weet waarom je je kut voelt terwijl je net een leuke middag achter de rug hebt. Later kwam ik erachter dat het een mentale subdrop is. Het is wel rot dat ik dit na elk spel heb, omdat ze gewoon heel kut aanvoelen. Gelukkig voel ik me over het algemeen na een nachtje slapen weer beter. Toch weerhoudt het me niet om te spelen, want dat is veel te leuk. Ik ben er nog niet precies over uit wat voor mij het beste werkt om er één te voorkomen. Voor nu werkt, napraten met mijn Dom, chocolade eten, blauwe aquarius drinken, praten met een vriend of vriendin en de speelsessie opschrijven in mijn dagboek. Ik merk dat ze dan minder heftig zijn of wegblijven. Om er zeker van te zijn of dit zo werkt, daarvoor moet ik vaker spelen.

Update 1 November 2022

Ondertussen heb ik vaker gespeeld en ik merk dat goede aftercare veel scheelt voor de heftigheid van een subdrop. Voor mij is goede aftercare: even knuffelen, napraten en weer een gelijkwaardige relatie hebben. Daarnaast blijf ik bovenstaande dingen wel doen. Als de Dom beschikbaar is op de dag of dagen dat ik een subdrop heb en we hebben contact, maakt de drop ook makkelijker. Al blijft een drop hoe dan ook heel vervelend.

Bronnen: 
https://www.samarium.nl/info/informatie/informatieve-stukken/subdrop/
https://bdsmenkink.nl/?p=1139

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?