Home » Ik vertrouw je

Ik vertrouw je

Ik vertrouw je

“Ik vertrouw je” is het vervolg op “Kan ik je vertrouwen?” Het was mijn derde blog op BerghErotica en is geschreven in mei 2022. Ik was nog maar net begonnen met BDSM. Alles was nog heel nieuw voor me, zowel mijn blog als BDSM. Vijftien maanden later heb ik veel meer ervaring, dus leek het me tijd voor een nieuwe blog. Ik denk dat ik het onderwerp vertrouwen tekort doe als ik het bij de eerste blog laat. Aangezien er zoveel is veranderd in die tussentijd. 

 Ik heb geluk gehad 

In begin vond ik vertrouwen minder belangrijk dan nu. Ik vertrouwde iemand al gauw en zag niet goed in wat er mis kon gaan. Het scheelt dat ik in begin veel minder heftig speelde als dat ik nu doe, dus er kon inderdaad ook minder misgaan. Ik blijf graag geloven dat ik geen gevaar liep, alleen mensen zeiden: ‘het is niet de vraag of het fout gaat, maar wanneer’. Dus ja, volgens mij had ik mezelf wel degelijk in nare situaties kunnen bevinden. Ik heb alleen geluk gehad dat ik sommige dates heb afgezegd en dat degene die doorgingen, daarvan waren de mannen netjes. Gelukkig heb ik een goed netwerk om me heen, die me regelmatig behoedt voor fouten en onveilige situaties. Aangezien ik het niet van mijn eigen red flag radar moet hebben. Ik vertrouw een man snel en toch wantrouw ik ook alles. 

Ik vertrouw je en ik wantrouw je

Dit is natuurlijk heel dubbel, iemand snel vertrouwen en tegelijkertijd ook wantrouwen. Ik zal uitleggen hoe dit precies zit. Eigenlijk vertrouw ik iemand wel snel als het aankomt op veiligheid bij het spel. Ik ga er (onterecht) vanuit dat de ander met impact play mijn lichaam wel leest. Ik calculeer in dat het één keer kut kan zijn waarna ik mijn stopwoord gebruik en dan is het klaar. Of ik kies ervoor om me te laten breken en zeg niets. Net zoals in begin zie ik daar nog steeds weinig gevaar in. De kans zit erin dat ik hier een keer op terug moet komen, maar ik denk dat het eerder bij andere spelvormen is dan met impact play en pijn.

Als het gaat om iemand vertrouwen in een relatievorm, dan is het heel anders. Dan vertrouw ik iemand niet zomaar. Ik ben heel wantrouwig en ik denk altijd het slechtste van iemand. Dat is mijn onzekerheid die spreekt en mijn probleem met vertrouwen in relaties. Nu heb ik ook een paar rot ervaringen gehad met vertrouwen, een Dom die me heeft geghost en één die tegen me heeft gelogen over belangrijke dingen. Dus mijn angsten kwamen uit, en dat is natuurlijk niet bevorderlijk om iemand te leren vertrouwen. Het zijn gelukkig wel dingen waar je aan kan werken, wat ik ook doe. 

Hoe zit het nu met vertrouwen? 

Op dit moment is vertrouwen wel een ding voor me. Ik vind een persoonlijke band met iemand aangaan lastig. Er komen vanuit mij verwachtingen bij kijken en iemand moeten vertrouwen gaat een rol spelen. Het geeft mij onrust en onzekerheid. Toch ben ik wel met iemand bezig. Er is een zekere afstand en tegelijkertijd draait alles op vertrouwen tussen ons. Zonder vertrouwen kunnen we niet spelen. Op dit moment hebben wij iets wat bij me past voor nu. Ik vond hem vertrouwen in begin ook lastig. Toch ben ik nu wel op het punt gekomen dat ik hem vertrouw. Ik geloof het als hij iets zegt, ik denk niet direct dat het niet klopt. Hij komt zijn afspraken tot nu toe altijd na en heeft zover ik weet nog nooit tegen me gelogen. Toch heb ik dit moeten leren en was het niet altijd vanzelfsprekend. Hij heeft het eigenlijk ook steeds bewezen aan me dat hij te vertrouwen is. Wel blijft iemand vertrouwen, iets waar ik bewust op moet letten. Het is makkelijk om mijn onzekerheid de overhand te laten krijgen en overal aan te gaan twijfelen. 

Ik kan hem vertrouwen 

Uit voorgaande ervaringen is gebleken dat ik hem kan vertrouwen. Hij weet wat hij doet en zorgt dat alles goed verloopt als we spelen. Als ik hem op dit gebied niet vertrouw, dan zou het tussen ons niet werken. Voor ons spel is er een hoge mate van vertrouwen nodig, want de inzet is hoog. Er zitten meer risico’s aan dan met impact play. Hij kan me de kick geven die ik soms zoek/nodig heb. En een kick gaat nu eenmaal gepaard met risico’s bij mij. Ik ben me ervan bewust dat als dit een keer misgaat, dat het dan goed misgaat en dat de schade vrij groot kan zijn. Toch weerhoudt dat me niet. 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?