Home » BDSM: sadisme en masochisme
Waarover wil je meer informatie?
Categorieën
< Alle onderwerpen
Afdrukken

BDSM: sadisme en masochisme

De links in dit artikel zijn affiliate links. Het houdt in dat als je via mijn link het product koop, ik een percentage van het aankoopbedrag ontvang.


Tot slot ga ik de laatste letters van BDSM, ‘Sadisme en Masochisme’, uitleggen. Het is iets wat mij heel erg aanspreekt, ik ben een masochist. Ik hou van pijn en vernedering en haal daar plezier en seksueel genot uit. In mijn persoonlijke stukje ‘Ik wil blauwe plekken’ leg ik uit hoe het voor mij werkt. Alhoewel dat stukje eigenlijk niet meer up-to-date is. Daar heb ik het erover dat ik benieuwd ben naar een cane, terwijl ik nu ervaring heb met verschillende soorten canes en slag materiaal. Mijn blauwe plekken zijn ook heftiger nu, dan toen ik dat stukje schreef. Grappig om te zien hoe snel iets kan veranderen en dat je je eigen grenzen blijft verleggen. Lees in een recentere blog: ‘pijn deel 3: veel ervaringen rijker‘ hoe het nu is.
Maar laat ik nu in deze blog beginnen met het uitleggen wat sadisme is.

Verschillende BDSM-begrippen

Hieronder leg ik in het kort een aantal BDSM-begrippen uit die handig zijn om te weten voor dit blog. Een goede definitie van een begrip geven is lastig, omdat het voor iedereen anders is. De definities die hieronder staan zijn de betekenissen die ik eraan geef. Als je het aan een ander vraagt krijg je misschien net weer een ander antwoord. De begrippen zijn kort omschreven terwijl er soms nog zoveel meer onder valt.

 • Sadisme: plezier beleven aan het opzettelijk pijn doen van iemand anders.
 • Masochist: iemand die seksueel genot haalt uit pijn die door een ander wordt toegebracht of vernederd worden.
 • Consent: de Dom en de sub zijn beide akkoord met het verrichten of ondergaan van een bepaalde seksuele handeling.

Wat is sadisme?

Sadisme is plezier beleven aan het opzettelijk pijn doen van iemand anders. Een sadist kan er plezier uithalen om zijn partner verbaal te vernederen, lichamelijk pijn te doen of te straffen. Hij kickt erop om de macht te hebben over de ander. In de BDSM-wereld is sadisme een geaccepteerd onderdeel van het spel. Er zijn genoeg subs die masochistisch zijn en ervan houden om zich pijn te laten doen. Het is belangrijk om van tevoren duidelijke afspraken te maken en stopwoorden af te spreken. Een sadist in de BDSM-wereld doet iemand pijn met consent, de ander heeft er toestemming voor gegeven. Jullie halen er beide genot uit.

Als je met pijn speelt is het belangrijk om de ander te kunnen vertrouwen. Een sub moet erop kunnen vertrouwen dat de Dom niet te veel over haar grenzen heen gaat. Je kan er net zoals mij voor kiezen om met je grenzen te spelen, je pijngrens proberen een stukje op te schuiven. Alleen ik vertrouw erop dat de Dominant me goed in de gaten houdt, mijn lichaamstaal leest en niet te ver gaat. Wel calculeer ik in dat het een keer vervelend kan uitpakken, het kan een keer te veel pijn doen of je ondervindt wat schade. Dat is wel het risico als je met pijn speelt. Je kan als het verkeerd gaat schade oplopen, afhankelijk van hetgeen wat je doet. Om de risico’s te verkleinen is het belangrijk dat de sadist weet waar hij mee bezig is.

Voorwerpen waarmee een sadist iemand mee kan pijnigen

Er zijn zoveel voorwerpen waar een sadist iemand mee kan pijnigen. Hieronder heb ik een aantal voorwerpen genoemd:

Onder deze voorwerpen heb je ook nog heel veel keuze. Er zijn veel verschillende soorten zwepen zoals een single tail of juist het bekende paardrijzweepje. Je hebt canes van verschillende diktes en materialen. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, kunststof of juist rotan. En zo heb je ook bij de andere voorwerpen verschillende uitvoeringen.

Wat is masochisme?

Masochisme is zoals ik hierboven al heb aangegeven seksueel genot halen uit pijn die door een ander wordt toegebracht. Ik vind het heerlijk om door iemand te worden geslagen met bijvoorbeeld een wat dikkere cane of een houten paddle. Ik heb pas ook een single tail mogen ervaren en ook die was leuk. Al geeft die wel een beetje gemene pijn en daarvan zie je ook goed dat je bent geslagen. Op een paar plekjes was mijn huid kapot en zag je rode strepen staan. Een aantal dagen later heb ik blauwe strepen op mijn been staan. Het is wel slim om er rekening mee te houden dat als je met pijn speelt, je blauwe plekken kan krijgen. Dus diezelfde week gaan zwemmen is misschien niet zo slim als je niet wil dat iedereen het ziet. Ik vind de blauwe plekken zien nadien ook leuk. Het is een herinnering aan de speelsessie.

Pijn hoeft niet alleen lichamelijk te zijn, het kan ook psychisch zijn. Een sadist kan de sub ook vernederen door bijvoorbeeld iemand kleinerend toe te spreken met bijvoorbeeld: sletje, hoertje of teefje. Er zijn zoveel dingen mogelijk en niet iedereen vindt hetzelfde vernederend. Het is voor de sadist zoeken wat de ander raakt. Kruipen, in je gezicht geslagen worden of worden bespuugd zijn ook vormen van vernedering. Sommige sadisten zijn erg creatief in het bedenken van vernederende straffen.

BDSM: sadisme en masochisme

Een aantal voorbeelden om gepijnigd te worden:

 • Er kan aan haren worden getrokken
 • Geslagen worden met verschillende voorwerpen
 • Kaarsvet op het lichaam laten druipen
 • Gewichten aan tepels of schaamlippen hangen
 • Gebeten worden
 • Oprekken van lichaamsopeningen door bijv. eendenbek
 • Naalden in de huid prikken
 • Door elektrostimulatie

Er zijn zoveel manieren om iemand pijn te doen en iedereen vindt ook wat anders prettig. Ga samen op ontdekking wat jullie leuk en lekker vinden. Begin niet te heftig en bouw het op!

Tot slot

Dit was de laatste blog in de reeks om uit te leggen wat het woord ‘BDSM’ betekent. De voorgaande delen gingen over ‘Bondage en Discipline’ en ‘Dominatie en Submissie’. Ik hoop dat er een beetje een beeld is ontstaan wat BDSM kan inhouden. De blogs zijn vanuit mijn oogpunt geschreven, een ander kan het ander beleven of doen. Er is niet één manier of een goed of fout, want ieder persoon is anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inhoudsopgave

Zoek je iets?